Случаят с откритие във водите ни дрон е притеснителен. И

...
 Случаят с откритие във водите ни дрон е притеснителен. И
Коментари Харесай

Нинова: Случилото се с дрона е еманация на липсата на държава - Тагарев да подаде оставка

 „ Случаят с изобретение във водите ни дрон е стеснителен. И този факт оправдава нашата позиция от началото на войната, че би трябвало да се търсят договаряния и кротичък излаз. Намираме се на няколкостотин километра от бойното поле, можеше да се чака да се случи сходно нещо. Отново призоваваме да се прекратят военните дейности сред двете страни и да се търси кротичък излаз в рецесията “. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание през днешния ден.
„ Конкретно това, което видяхме – цялостна безнаказаност и липса на страна. Не може от нощес вечерта до през днешния ден сутринта никой да не реагира, тъй като не можело да се реагира в тъмната част на денонощието. Това е парадокс “, реагира водачът на българските социалисти и продължи: „ Второ, всички видяхте по какъв начин се обезврежда това устройство – с димящ върху него служител на реда, с различен, който по потник гази из водата и пада от камъните, пипа дрона с пръст дали мърда “.
Тя бе безапелационна, че това е еманация на неналичието на страна, на неналичието на отговорност, на опасността, пред която Тодор Тагарев изправя България към този миг. „ Тагарев би трябвало да си върви мигновено. Вчера да му се изиска оставката е късно. Нашата позиция по отношение на военният министър я знаете от дълго време “, прикани Корнелия Нинова.
По мотив думите на министър Тагарев, че случилото се с дрона не е нещо извънредно и че такива феномени са ежеседмични, Корнелия Нинова уточни, че в Българска социалистическа партия не са знаели за сходно нещо, в този момент виждаме за пръв път такова нещо. „ Ако е споделил това и го е скрил от българската общност до този миг – ето ви още един мотив още през днешния ден да си подава оставката. Този човек е нездравословен за българската национална сигурност “, безапелационна бе водачът на Българска социалистическа партия.
На въпрос за даването на български муниции за Украйна, Нинова уточни, че информация няма, защото и на последното съвещание на Комисията по защита военният министър не е дал никаква информация. „ Така си работи откогато е министър – всичко е класифицирано, няма потребност Народното събрание да знае, нещо са дава, нещо се прибира, не мога да разясня. И за трети път споделям: До тази вечер да си подава оставката, прикани водачът на Българска социалистическа партия.
В отговор на въпрос дали митингът на зърнопроизводителите има капацитет да разклати държавното управление, тя отговори утвърдително. „ Да, тъй като от ден на ден гилдии се включват – и пчелари, и животновъди, и овощари. Всеки - заслужено, всеки със своите претекстове “, уточни Корнелия Нинова.
По думите и обаче в основата на тези претенции стои едно значимо нещо – „ имаме безусловно сгрешен модел на земеделие. Имаме дисбаланс в системата. От години ние от Българска социалистическа партия настояваме по-голяма част от дотациите да се вземат от зърнопроизводителите и да се дадат на производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо. За да подсигуряваме българско произвеждане, което и чисто, и което е на ниска цена за българската софра и е качествено освен това “, разяснява водачът на социалистите.
Според нея, митингите са основателни, в това число и на зърнопроизводителите. „ Защото българското държавно управление съобщи ползите на българският народен интерес, не ползите на 5-6 богаташи, а българският народен интерес. Виждате каква твърда позиция зае Полша единствено преди часове. Те заплашиха, че в случай че се пусне украинско зърно, ще блокират приемането на Украйна в Европейският съюз. От най-големият покровител на Украйна се трансформират в най-големия съперник. Защото хората знаят по какъв начин се пази народен интерес и национална стопанска система “, акцентира Нинова.
Тя цитира изявление на Орбан, което по думите й е доста извънредно, само че което демонстрира, че зърнената договорка е огромна машинация и че нито едни самун не е стигнал до Африка, а евентуално доста компании по веригата са се облагодетелствали. „ Изразяваме и нашите подозрения, че става въпрос за бизнес ползи – за компании, които ще купуват украинско зърно на ниска цена и ще го продават скъпо “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
Тя бе безапелационна, че през годините Бойко Борисов персонално носи отговорност за това, което става през днешния ден и като цитира неговите думи, че до момента в който е бил министър председател е платил 30 милиарда лв. на огромните зърнопроизводители. „ Той сътвори тези 10 семейства, които прибират всички дотации в земеделието. Той ги хранеше през годините. Повтарям, по негови думи - 30 милиарда лв. “, акцентира Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия изрази съмнението, че сега Борисов има отношение към подбуждането на тези митинги, с цел да смъква държавното управление. „ Проверихме – на нито един граничен пункт не се упражнява надзор какво ще влиза – няма лаборатории, няма проби за тежки метали, за ГМО “, съобщи Корнелия Нинова и напомни думите на самия аграрни министър пред Народното събрание, че украинското зърно не дава отговор на условията на Европейски Съюз.
„ Но всичко, което ни приказва държавното управление - че ще има надзор и така нататък – проверете и към ден сегашен – нито една лаборатория, нито една проба не се взима на нито един входящ пункт с украинско зърно. Това е рисково за здравето на всички ни, рисково е освен за България само че и за там, където това зърно ще отиде “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
В отговор на въпрос за казаното от БАБХ, че всичко е наред, водачът на Българска социалистическа партия сподели: „ Нека да кажат на кой граничен пункт са взели тази проба и по кое време, тъй като ни е омръзнало да слушаме заявления, които въобще не дават отговор на действителността. Вие също сте очевидци – одобряваме хубави закони, одобряваме решения – контролът по осъществяването на тези закони е нулев. И в този момент да кажем, че би трябвало да има лаборатории – в други ден ще видите, че няма лаборатории. И евентуално зад това стоят някакви ползи “, съобщи Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР